agrointel.ro
Forța PAC Junior
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • DE CE FORȚA PAC – JUNIOR?

  Proiectul nostru include o secțiune specială dedicată elevilor din școala generală și liveu. Am luat această decizie având în vedere că acești copii sunt viitorii beneficiari ai politicilor agricole comune pe care le decidem și le implementăm în noul exercițiu financiar.

  CUI SE ADRESEAZĂ FORȚA PAC – JUNIOR?

  Componenta JUNIOR din cadrul proiectului nostru își propune să atingă publicul tânăr, intrat pe băncile școlii, până la nivelul de liceu. Putem spune că publicul nostru țintă din această secțiune sunt școlarii și tinerii adolescenți, cu vârste între 6 ani și 18 ani.

  DE CE COPIII TREBUIE IMPLICAȚI?

  Legătura dintre noi și hrană este tot mai des realizată prin intermediul marilor rețele comerciale. Copiii de astăzi trebuie să cunoască de unde provine laptele și brânza pe care o iubesc, că roșiile sunt gustoase pentru că provin dintr-o fermă de familie, să știe că un ou sănătos este produs de o găină crescută natural, că au în farfurie carne de pui crescut fără hormoni.

  CUM ÎI IMPLICĂM PE JUNIORI ÎN PROIECTUL NOSTRU?

  Ne-am propus ca mesajele noastre să ajungă la un număr cât mai mare de familii cu copii. Conținutul dedicat celor mici are în vedere proiecte pe care le pot face singuri sau alături de părinți, îi învață să aleagă mâncarea sănătoasă, să vină în sprijinul fermierilor din comunitate și să protejeze mediul prin alegerile pe care le fac încă de mici.

  DESIGUR...NE DORIM ȘI REZULTATE!

  La finalul proiectului nostru, avem convingerea că vom reuși să aducem mai aproape fermierii locali de familiile cu copii, că școlarii vor cunoaște mai bine originea fiecărui produs din farfurie și că tinerii vor învăța să facă alegeri în acord cu principiile siguranței alimentare, dar și de sprijinire a economiei locale.


  Activități Junior

  Forța PAC Junior. Ediția 13

  Emisiunea ”Forța PAC Junior”, ediția a 13-a, cu Andrei ca invitat și co-prezentator.

  Forța PAC Junior. Ediția 12

  Emisiunea ”Forța PAC Junior”, ediția a 12-a, cu Daria ca invitată și co-prezentatoare.

  Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Ministrul Agriculturii Adrian Oros a efectuat la finele săptămânii o vizită în județul Bihor, la Oradea, acolo unde a fost inaugurat noul sediu al Oficiului Fitosanitar Județean Bihor. Cu prilejul acestei deplasări, Adrian Oros a făcut o serie de declarații despre sumele care urmează să fie alocate fermierilor în perioada următoare, inclusiv suma pentru plata […]

  Forța PAC Junior. Ediția 11

  Emisiunea ”Forța PAC Junior”, ediția a 11-a, cu tineri din localitatea Afumați, interesați de agricultură și de activitatea dintr-o fermă de familie.

  Forța PAC Junior. Ediția 10

  Emisiunea ”Forța PAC Junior”, ediția a 10-a, le care îi care ca invitați și co-prezentatori pe: Radu, Ana și Andrei.

  Forța PAC Junior. Ediția 9

  Emisiunea ”Forța PAC Junior”, ediția specială ”Dialog cu un fermier”. Invitat: dr. Mihai Petcu, medic veterinar și fondatorul Agroindustriala Pantelimon, județul Ilfov.


  Caravana Forța PAC în Olt

  Elevii din Vădastra au primit cu interes informațiile despre fondurile pentru agricultura din comuna lor Caravana ”Forța PAC Junior” a ajuns la Vădăstrița, o comună cu grădini îngrijite și tineri interesați de agricultură În Urzica, elevii învață să aibă grijă de plante. Primele lor răsaduri cresc frumos pe pervazul din clasă Viitorii legumicultori de la școala din Vișina Nouă, Olt, interesați de veștile despre noua PAC Caravana ”Forța PAC Junior” a pornit la drum! Prima oprire: Vișina, Olt și copiii care ne așteptau!

  Caravana Forța PAC în Ilfov

  Comuna Siliștea Snagovului din județul Ilfov are tineri interesați de PAC și agricultură La Moara Vlăsiei, în județul Ilfov, tinerii sunt interesați de legumicultură și ce fonduri se alocă fermierilor Veștile despre noua PAC au fost primite cu mare interes de tinerii din Lipia, județul Ilfov La Gruiu, în Ilfov, discuțiile despre noua PAC s-au purtat în clasă și în fermă! Campania ”Forța PAC Junior” cu forțe sporite! Fermierul Daniel Radu s-a alăturat caravanei la Grădiștea!

  Caravana Forța PAC în Călărași

  Caravana ”Forța PAC pentru fermieri” a ajuns la Grădiștea, unde tinerii ne-au primit cu mare interes Dragoș Vodă, încă o comună în care tinerii au aflat mai multe despre noua PAC La Ciocănești, tinerii speră ca noua PAC să sprijine agricultura cu multe greutăți din Bărăgan În comuna Ștefan Vodă, tinerii au vrut să afle cum le va schimba PAC viața de zi cu zi Am dus tinerilor veștile despre noua PAC și în Călărași. Prima oprire, la școala din comuna Vâlcelele

  Caravana Forța PAC în Constanța

  Elevii Liceului Tehnologic Topraisar din Constanța sunt interesați de oportunitățile noi PAC în domeniul fondurilor europene pentru tineri Caravana noastră a adus veștile bune despre noua PAC și în Movilița, județul Constanța La Biruința, în județul Constanța, tinerii vor să urmeze un liceu agricol pentru a se specializa în agricultură Tinerii din Bărăganu, județul Constanța, sunt interesați de fondurile europene pentru înființarea unor pensiuni agroturistice La Amzacea, tinerii vor să acceseze fonduri europene și să lucreze propriul teren agricol

  Caravana Forța PAC în Mehedinți

  La Jidoștița, în Mehedinți, mulți copii au părinții plecați în străinătate. Ei speră ca PAC să le ofere un trai mai bun acasă Caravana ”Forța PAC Junior” a poposit la Izvoru-Bîrzii ca să îi informeze pe elevi despre PAC La Hinova, Caravana ”Forța PAC Junior” a făcut echipă cu fermierul mehedințean Dan Pănescu La Cerneți, în județul Mehedinți, Caravana ”Forța PAC Junior” s-a bucurat de vreme bună și prieteni noi Caravana cu informații despre PAC a debutat în Mehedinți la Breznița-Ocol

  Caravana Forța PAC în Timiș

  Caravana pentru elevi cu informații despre noua PAC – la Peciu Nou, în Timiș! La Șag, în Timiș, tinerii au modele de fermieri pe care să le urmeze dacă vor urma o carieră în agricultură La Dumbrăvița, în Timiș, am întâlnit elevi pasionați de agricultură și de utilaje agricole La Sînmihaiu Român, în județul Timiș, am găsit cea mai colorată școală din România! Caravana ”Forța PAC” – start în Timiș de la Giroc, alături de producătorul local Flori Mînzat!

  Caravana Forța PAC în Mureș

  Caravana ”Forța Pac Junior” a ajuns acasă la prima brânză românească protejată în UE! La Hodac, în Mureș, Caravana ”Forța PAC Junior” a reunit toți elevii interesați să afle ce înseamnă să fii fermier Colegiul Silvic din Gurghiu, Mureș, o școală familiarizată cu accesarea fondurilor europene La Băla, în județul Mureș, tinerii vor să rămână să facă agricultură la ei acasă, nu să plece în străinătate Fermiera Maria Huprich s-a alăturat Caravanei ”Forța Pac Junior” la Voivodeni, în Mureș

  Caravana Forța PAC în Cluj

  La Luna de Sus, în județul Cluj, elevii au vrut să afle noutăți despre Politica Agricolă Comună Fermele de familie au viitor la Gilău. Tinerii, interesați de sprijinul prin Politica Agricolă Comună La Gârbău, în județul Cluj, o parte din elevi au aflat în premieră despre Politica Agricolă Comună Elevii din Căpușu Mare, județul Cluj, speră ca PAC să fie un sprijin pentru zootehnia din comuna lor La Aghireșu-Fabrici am lansat campania de informare despre PAC în județul Cluj

  Căutare în articole

  Ziua porților deschise în agricultură

  Abonare gratuită la știri