agrointel.ro
Forța PAC Junior
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • DE CE FORȚA PAC – JUNIOR?

  Proiectul nostru include o secțiune specială dedicată elevilor din școala generală și liveu. Am luat această decizie având în vedere că acești copii sunt viitorii beneficiari ai politicilor agricole comune pe care le decidem și le implementăm în noul exercițiu financiar.

  CUI SE ADRESEAZĂ FORȚA PAC – JUNIOR?

  Componenta JUNIOR din cadrul proiectului nostru își propune să atingă publicul tânăr, intrat pe băncile școlii, până la nivelul de liceu. Putem spune că publicul nostru țintă din această secțiune sunt școlarii și tinerii adolescenți, cu vârste între 6 ani și 18 ani.

  DE CE COPIII TREBUIE IMPLICAȚI?

  Legătura dintre noi și hrană este tot mai des realizată prin intermediul marilor rețele comerciale. Copiii de astăzi trebuie să cunoască de unde provine laptele și brânza pe care o iubesc, că roșiile sunt gustoase pentru că provin dintr-o fermă de familie, să știe că un ou sănătos este produs de o găină crescută natural, că au în farfurie carne de pui crescut fără hormoni.

  CUM ÎI IMPLICĂM PE JUNIORI ÎN PROIECTUL NOSTRU?

  Ne-am propus ca mesajele noastre să ajungă la un număr cât mai mare de familii cu copii. Conținutul dedicat celor mici are în vedere proiecte pe care le pot face singuri sau alături de părinți, îi învață să aleagă mâncarea sănătoasă, să vină în sprijinul fermierilor din comunitate și să protejeze mediul prin alegerile pe care le fac încă de mici.

  DESIGUR...NE DORIM ȘI REZULTATE!

  La finalul proiectului nostru, avem convingerea că vom reuși să aducem mai aproape fermierii locali de familiile cu copii, că școlarii vor cunoaște mai bine originea fiecărui produs din farfurie și că tinerii vor învăța să facă alegeri în acord cu principiile siguranței alimentare, dar și de sprijinire a economiei locale.


  Activități Junior

  Narcis, băiețelul de 7 ani care promovează consumul de legume sănătoase!

  Narcis Ștefan are 7 ani și este imaginea legumelor sănătoase ce se produc în solariile fermei de familie pe care au fondat-o părinții săi. Chiar și acum, când a început școala, nu este zi în care băiețelul să nu meargă ”în control” la legumele pe care le iubește și pe care le consumă cu mare […]

  Construiți un hotel pentru insecte! (PROIECT PĂRINȚI-COPII)

  Pe timp de iarnă, dar și vara, când este foarte cald, insectele au nevoie de un loc al lor unde să fie protejate. Ajutați-le și construiți un hotel pentru insecte, un loc de refugiu pentru albinele solitare, gărgărițele, precum și o grămadă de alte specii. În zonele cu climă rece, un hotel de insecte este […]

  Alege pepenele dulce și gustos! (JOC INTERACTIV)

  Roșu, zemos, dar mai ales dulce, pepenele roșu ne face ziua mai frumoasă! Dar cum îl alegem pe cel delicios, bine copt și numai bun de mâncat! Iată cum puteți să vă dați singuri seama dacă un pepene este de 100 de puncte sau dacă mai trebuie lăsat să se coacă! Aspectul – 20 de […]

  EVENIMENTE FORȚA PAC JUNIOR

  Sunteți pregătiți? În curând vom începe evenimentele FORȚA PAC JUNIOR! Merge în ferme să vedem de unde provine mâncarea pe care o cumpărăm din supermarket și din piețe. Rămâneți alături de noi pentru că vom recolta grâul și porumbul din câmp, vom strânge roșiile din solarul de legume, vom multe laptele pentru iaurt și vom colecta ouăle din cuibar. Vom reveni cu mai multe informații în curând!

  Căutare în articole

  Ziua porților deschise în agricultură

  Abonare gratuită la știri