agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • La Biruința, în județul Constanța, tinerii vor să urmeze un liceu agricol pentru a se specializa în agricultură

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Caravana ”Forța PAC Junior” și-a continuat drumul în județul Constanța, în localitatea Biruința. Am ajuns în comună vineri, 4.06.2021, unde am fost însoțiți de doamna Aurelia Căluț, directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 1, Biruința.

  Ne-am bucurat să vedem că afișele care anunțau venirea noastră erau frumos aranjate la panourile de la Primărie, prin localitate, dar și la avizierul școlii.

  Ne-am întâlnit la Biruința cu cei circa 15 de copii care ne așteptau în cea mai mare sală de clasă a Şcolii Gimnaziale nr. 1, Biruința. Elevii cu vârste cuprinse între 12-13 ani, erau nerăbdători să afle de la noi, care sunt noutățile pe care le aducem.

  De cum am început să vorbim despre Politica Agricolă Comună, am simțit că le-am stârnit interesul. În localitatea Biruința, o parte importantă dintre locuitori fac naveta în orașul Constanța sau în stațiunile limitrofe unde au locuri de muncă.

  Nu au lipsit nici întrebările. Elevii ne-au cerut să le spunem ce sprijin vor primi tinerii fermieri, care doresc acceseze fonduri europene sau către ce licee agricole să se îndrepte pentru a învăța mai multe despre agricultură și pentru a se specializa în acest sector.

  Din discuțiile cu copiii, am simțit că stăm în fața unor viitori fermieri mai ales că în timpul liber elevii își ajută deja părinții la muncile din gospodărie. Am plecat cu sentimentul că vom reveni la Biruința și că localitatea va continua să se dezvolte pentru că elevii de azi, tinerii de mâine, vor să rămână și să muncească la ei acasă.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Elevii Liceului Tehnologic Topraisar din Constanța sunt interesați de oportunitățile noi PAC în domeniul fondurilor europene pentru tineri Caravana noastră a adus veștile bune despre noua PAC și în Movilița, județul Constanța Tinerii din Bărăganu, județul Constanța, sunt interesați de fondurile europene pentru înființarea unor pensiuni agroturistice

  Ultimele știri

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Abonare gratuită la știri