agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Ministrul Agriculturii Adrian Oros a efectuat la finele săptămânii o vizită în județul Bihor, la Oradea, acolo unde a fost inaugurat noul sediu al Oficiului Fitosanitar Județean Bihor. Cu prilejul acestei deplasări, Adrian Oros a făcut o serie de declarații despre sumele care urmează să fie alocate fermierilor în perioada următoare, inclusiv suma pentru plata subvențiilor de la APIA pe 2021.

  ”Am efectuat o vizită de lucru în județul Bihor. Alături de mine s-au aflat prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, secretarul de stat Marius Micu, directorul general al Autorității Naționale Fitosanitare, Florentin Milea. Cu această ocazie, am prezentat programele MADR aflate în derulare, măsurile de sprijin pentru perioada de tranziție și stadiul Planului Național Strategic (PNS)”, a spus Adrian Oros despre vizita sa la Oradea.

  Referitor la perioada de tranziție 2021-2022, ministrul Agriculturii spune că a reamintit ”că aceasta beneficiază de o sumă alocată de 6,2 miliarde de euro, din care 3 miliarde de euro plățile directe prin APIA, iar 3,2 miliarde de euro sunt reprezentate de măsuri de sprijin în investiții în agricultură și dezvoltare rurală. Am precizat că aceste măsuri de sprijin cuprind nevoile și prioritățile curente ale agriculturii românești și se vor reflecta îndeosebi în investiții consistente în depozitare și procesare pentru echilibrarea deficitului comercial”.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Forța PAC Junior. Ediția 11

  Abonare gratuită la știri