agrointel.ro
ForțaPAC
  • Știri
  • Video Forța PAC
  • Evenimente Forța PAC
  • Special: Forța PAC JUNIOR
  • Despre proiect
  • Vom avea un al treilea pilon de finanțare? Ce au discutat europarlamentarii cu comisarul Wojciechowski

    Agrointeligența Agrointeligența -

    Crearea unui al treilea pilon de finanțare, printre propunerile europarlamentarilor din Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. În cadrul unei întâlniri care a avut loc între membrii Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală și comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, au fost ridicate mai multe multe probleme printre care nevoia fermierilor de a fi ajutați mai mult de către Uniunea Europeană (UE), în ceea ce privește sprijinirea competitivității, propunându-se chiar crearea unui al treilea pilon în Politica Agricolă Comună (PAC) în acest scop.

    Succesul comerțului în agricultura UE arată competitivitatea sectorului nostru. Reformele politicii agricole comune (PAC) au adus o contribuție puternică la aceasta, susținută de reputația produselor UE ca fiind sigure, produse în mod durabil, hrănitoare și de înaltă calitate. UE a realizat un studiu care a confirmat că agenda noastră comercială ambițioasă ajută fermierii și procesatorii din UE să profite pe deplin de oportunitățile globale. În același timp, avem suficiente măsuri de precauție pentru sectoarele cele mai sensibile”, a declarat Janusz Wojciechowski, în urma întâlnirii cu europarlamentarii, scrie Agri.bg.

    Comerț liber și echitabil și creșterea competitivității UE

    Unii europarlamentari au subliniat că UE trebuie să „se străduiască pentru acorduri corecte”. „Nu tot ce strălucește este aur”, au spus aceștia.

    Alții au solicitat „reciprocitatea standardelor de producție” și au solicitat UE să facă mai mult pentru a „sprijini competitivitatea” sectorului alimentar agricol și chiar pentru a crea un nou „al treilea pilon” al PAC în acest scop.

    ”Este foarte important ca aceste acorduri comerciale să nu fie în detrimentul fermierilor noștri ”, a declarat europarlamentarul Ulrike Müller. Ea a menționat că atunci când strategia de la fermă la furculiță va ridica standardele UE, „standardul de import”  va  fi o „provocare imensă” .

    Deputații din Republica Cehă au criticat UE, spunând că, deși a stabilit „standarde foarte ridicate”, Consiliul „sprijină toate importurile” și a adăugat că impactul diferitelor state membre asupra importurilor este foarte inegal.

    Deputații germani au fost nemulțumiți de dependența crescândă a UE de importurile de alimente agricole și au întrebat „cine beneficiază de tot acest comerț de import”?

    Un alt europarlamentar a criticat insistența asupra alimentelor „mai ieftine” . Potrivit acestuia, acest lucru ar duce doar la o „creștere a extremismului, dacă nu se schimbă direcția ”.

    Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

    CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

    Căutare în articole

    Te-ar mai putea interesa

    Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

    Ultimele știri

    Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

    Abonare gratuită la știri