agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Ungaria, fermă în negocierile pentru noua PAC: Protejăm fermierii maghiari de un acord prost!

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Nagy Istvan, ministrul Agriculturii din Ungaria, a fost una dintre vocile puternice la Consiliul AgriFish, reuniune a miniștrilor agriculturii din UE. În zilele de 26 și 27 mai, reprezentantul Ungariei și-a exprimat ferm poziția de a respinge orice formulă a reformei Politicii Agricole Comune care contravine priorităților Ungariei pentru agricultura națională.

  ”Negocierile sunt înghețate și nu există încă un acord cu privire la noua politică agricolă comună. Nu există compromis, de la Bruxelles am protejat fermierii maghiari de un acord prost”, a declarat pe Facebook Nagy Istvan la finalul negocierilor eșuate.

  ”În ciuda a două zile și două nopți de consultări, nu s-a ajuns la un acord cu privire la politica agricolă comună. Consiliul Agricultură și Pescuit nu a ajuns la un acord cu Parlamentul European. Acesta nu a acceptat propunerile de compromis ale miniștrilor agriculturii și chiar a venit cu soluții iresponsabile, iresponsabile din punctul de vedere al agriculturii. Au vrut să ne impună o povară care este în mod clar împotriva intereselor fermierilor. De asemenea, trebuie găsit un echilibru între obiectivele competitivității și protecția climei, deoarece avem o responsabilitate față de lumea noastră creată”, a mai spus reprezentantul Ungariei.

  Nagy Istvan a mai precizat și că: ”Deși deja protejam micile ferme în toamnă de propuneri care le îngreunau producția, acum aceste propuneri au reapărut. Scopul nostru de bază este ca producătorii să primească subvențiile agricole la care au dreptul într-un mod previzibil între 2023 și 2027. Spre deosebire de Parlamentul European, suntem de partea fermierilor și nu cerem dictate”.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri