agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Super-trialogul a eșuat. Acordul pentru noua Politică Agricolă Comună nu a fost atins!

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Trialogul pentru noua reformă a Politicii AgricolE Comune a eșuat. Anunțul a venit din partea ministrului Agriculturii din Irlanda, Charlie McConalogue, care a confirmat că negocierile dintre Consiliul de miniștri, Parlamentul European și Comisia Europeană nu au reușit să ajungă la un numitor comun pe o formă finală a noii PAC.

  Într-un videoclip postat pe pagina sa de Twitter în această dimineață, ministrul Charlie McConalogue a spus: „Tocmai am terminat după două nopți lungi și două zile lungi de negocieri trilogice între Consiliul European, Parlamentul European și Comisia Europeană cu privire la următorul program PAC. Din păcate nu a ajuns la un acord. Va trebui să aștepte până la data viitoare când consiliul va fi reluat”.

  Charlie McConalogue – ministrul Agriculturii din Irlanda

  Ministrul irlandez a adăugat „Acordul trebuia să fie unul care să funcționeze pentru Irlanda … și ne-a oferit flexibilitatea pentru a ne asigura că următorul program PAC va fi unul în care avem o capacitate semnificativă de a-l influența la nivel național și de a ne asigura că funcționează pentru modelul nostru agricol național”.

  „Există mai multă muncă implicată în acest lucru, dar există încă capacitatea în zilele și săptămânile următoare de a ne asigura că există o PAC livrată care să funcționeze pentru fermierii irlandezi și irlandezi și să ne asigure flexibilitatea de a pune în aplicare scheme care să pună în aplicare agricultorii și veniturile fermelor familiale în centrul lor”, a spus Charlie McConalogue.

  O poziție publică a avut și comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski. „Am fost foarte aproape de a ajunge la un acord săptămâna aceasta. Cu toate acestea, sper că vom realiza în continuare un compromis în timpul președinției portugheze a Consiliului UE. Comisia este pregătită să lucreze cu Președinția portugheză”, a spus comisarul pe Twitter.

  Comentând, de asemenea, ministrul portughez pentru agricultură Maria do Ceu Antunes (care a condus discuțiile miniștrii agriculturii din UE sub președinția portugheză a Consiliului UE) a spus: „Vrem să încheiem acordul, dar nu cu orice preț”.

  Următoarea ședință de consiliu a miniștrilor agriculturii este programată să aibă loc pe 28 iunie. Momentan nu este clar dacă lipsa unui acord în această săptămână va provoca o modificare cu privire la această dată.

  Președinția portugheză a consiliului urmează să se încheie pe 30 iunie, moment în care acesta trece ștafeta Sloveniei.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri