agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Subvenții 2021-2027: Grecia susține controlul simplificat și excluderea fermierilor mici de la sancțiunile administrative

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Mavroudis Voridis, ministrul agricultuii din Grecia, în intervenția sa de la reuniunea Consiliului de miniștri AgriFish, care a avut loc la Bruxelles pe 21 septembrie, a anunțat că țara sa susține propunerea privind ”protecția” micilor fermieri adică acele controale simplificate propuse de Președinția germană, precum și excluderea fermierilor mici de la sancțiunile administrative în anumite cazuri specifice, cum a propus Croația.

  ”În prezent suntem în curs de a pregăti un acord în vederea abordării generale pentru reforma PAC și s-au purtat numeroase dezbateri atât la nivel politict cât și tehnic pe această temă. Alegerile noastre se îndreaptă în direcția unei PAC mai moderne și mai durabile care să poată răspunde în mod eficient numeroaselor provocări majore cu care se confruntă. Elementul cheie este să asigurăm un echilibru corect între aspectele de mediu, cele financiare și dimensiunea socială a PAC. În acest cadru, referitor la prima dumneavoastră întrebare referitor la arhitectura verde: susținem aplicarea cu caracter voluntar a eco-schemelor, însă am putea avea în vedere și o aplicare obligatorie, însă nu vrem să existe un procent minim de cheltuială cu caracter obligatoriu, fără să știm care va fi acesta”, a spus ministrul.

  Micii fermieri, mai puțin controlați

  Ministrul grec al Agriculturii a mai adăugat că susține  sistemul de control simplificat pentru micile ferme.

  ”Avem, așadar, instrumentele necesare pentru a ne atinge obiectivele și considerăm că nu ar trebui să existe alte obligații de management care să ducă la o scădere a subsidiarității statelor membre. Cât privește următorul punct, suntem de acord cu GAEC 9, numai pentru terenurile prevăzute acolo, nu putem accepta pentru elementele neproductive peste 5%. Pentru GAEC 1, suntem pentru utilizarea termenului de referință  2018 și nu 2015 pentru pășunile permanente, iar în ceea ce privește micile ferme suntem de acord cu sistemul de control simplificat propus de președinția germană și suntem de acord cu excluderea fermierilor mici de la sancțiunile administrative în anumite cazuri specifice, cum a propus Croația anterior”, a punctat ministrul.

  Aceasta a mai transmis că nu considerăm că se poate vorbi de simplificare reală dacă este scăzut nivelul de ambiție de mediu. ”Salutăm propunerea președinției de a include zonele cu constrângeri naturale în acel procent obligatoriu din cadrul Pilonului II. În baza concluziilor Consiliului din iulie 2020 dispunem de multă flexibilitate în utilizarea fondurilor și noi considerăm că acest lucru ne va ajuta să atingem un nivel de ambiție mai mare în materie de mediu pentru viitoarea PAC. Putem transfera fonduri între doi piloni întrucât statele membre vor putea să transmită 25% din plăți directe către și de la dezvoltare rurală, dintre acestea 15% doar plăți directe către dezvoltare rurală pentru acțiuni suplimentare în materie de climă și mediu”, a mai arătat Mavroudis Voridis.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2021. Anunț de la Ministerul Agriculturii despre plata sprijinului cuplat Ordonanță de Urgență pentru plata subvențiilor APIA anul acesta și anul viitor Comisia Europeană: Listă cu practicile agricole care pot beneficia de sprijin prin ecoscheme

  Ultimele știri

  Adrian Oros promite consultări cu fermierii pentru PNS. ”Întârzierile au avut loc din cauza pandemiei!” Subvenție suplimentară la hectar. Anunțul făcut de Adrian Oros despre sprijinul cuplat 19 februarie – termen pentru subvențiile APIA plătite în acest an!

  Abonare gratuită la știri

  20200920