agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Subvenție suplimentară la hectar. Anunțul făcut de Adrian Oros despre sprijinul cuplat

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Sprijinul cuplat va fi în continuare plătit fermierilor români. Este asigurarea dată producătorilor agricoli la început de an de către ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care a afirmat că și în exercițiul financiar viitor vor exista subvenții suplimentare care să sprijine domeniile agricole aflate în dificultate.

  Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a reiterat, astăzi, miercuri – 6 ianuarie 2021, menținerea sprijinului cuplat pentru anumite sectoare din agricultură. Oficialul a declarat, în carul unei intervenții la postul de televiziune Digi24, că în acest moment se creionează finanțarea agriculturii românești în perioada 2021-2027.

  Ministrul de resort a menționat că, pentru noul Plan Național Strategic, există un anumit stadiu de negociere la Bruxelles  a termenilor în care vor fi alocate sumele, aproape 21,6 miliarde de euro în 2021-2027, dar vor fi 2 ani de tranziție 2021, respectiv 2022.

  Adrian Oros a mai spus că sunt foarte multe nevoi în funcție de care a fost creionat Planul Național Strategic, motiv pentru care se menține pentru anumite sectoare aflate în dificultate sprijinul cuplat.

  Noi vom menține acest ajutor, acest sprijin cuplat, care se dă în acele domenii aflate în dificultate, bani din anvelopa generală, anvelopa totală, bani europeni, și se dă pentru anumite sectoare aflate în dificultate. Noi considerăm în continuare că acest aliment, cartoful, are nevoie de un sprijin cuplat, care vine peste plata directă și o să continuăm acest sprijin. Cu siguranță că niciodată nu va fi suficient acest sprijin efectiv, dar noi trebuie să îndreptăm acest sprijin și către alte sectoare aflate în dificultate și pe care le considerăm priorități”, a menționat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Strategia Germaniei în noua PAC: Bani mai puțini la fermele mari, subvenții-bonus pentru tineri și micii fermieri Instalarea tinerilor fermieri 2021. Sprijin majorat la 70.000 de euro pe fermă în acest an Adeverința-tip obligatorie pentru subvențiile APIA în perioada de tranziție 2021 și 2022

  Ultimele știri

  Subvenţii APIA bovine lapte: Pragul maxim de 250 de capete – eliminat pentru plățile pe 2021 și 2022 Planul Național Strategic trebuie finalizat până la sfârșitul lunii noiembrie Ministrul Adrian Oros anunță plăți directe pe suprafață și cap de animal de 13,6 miliarde euro!

  Abonare gratuită la știri

  20200920