agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Subvenție suplimentară la hectar. Anunțul făcut de Adrian Oros despre sprijinul cuplat

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Sprijinul cuplat va fi în continuare plătit fermierilor români. Este asigurarea dată producătorilor agricoli la început de an de către ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care a afirmat că și în exercițiul financiar viitor vor exista subvenții suplimentare care să sprijine domeniile agricole aflate în dificultate.

  Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a reiterat, astăzi, miercuri – 6 ianuarie 2021, menținerea sprijinului cuplat pentru anumite sectoare din agricultură. Oficialul a declarat, în carul unei intervenții la postul de televiziune Digi24, că în acest moment se creionează finanțarea agriculturii românești în perioada 2021-2027.

  Ministrul de resort a menționat că, pentru noul Plan Național Strategic, există un anumit stadiu de negociere la Bruxelles  a termenilor în care vor fi alocate sumele, aproape 21,6 miliarde de euro în 2021-2027, dar vor fi 2 ani de tranziție 2021, respectiv 2022.

  Adrian Oros a mai spus că sunt foarte multe nevoi în funcție de care a fost creionat Planul Național Strategic, motiv pentru care se menține pentru anumite sectoare aflate în dificultate sprijinul cuplat.

  Noi vom menține acest ajutor, acest sprijin cuplat, care se dă în acele domenii aflate în dificultate, bani din anvelopa generală, anvelopa totală, bani europeni, și se dă pentru anumite sectoare aflate în dificultate. Noi considerăm în continuare că acest aliment, cartoful, are nevoie de un sprijin cuplat, care vine peste plata directă și o să continuăm acest sprijin. Cu siguranță că niciodată nu va fi suficient acest sprijin efectiv, dar noi trebuie să îndreptăm acest sprijin și către alte sectoare aflate în dificultate și pe care le considerăm priorități”, a menționat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri