agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Sprijin de venit pentru tinerii fermieri: suma alocată pentru plata pe hectar în noua PAC

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Sprijinul de venit pentru tinerii fermieri se va continua și în noua Politică Agricolă Comună (PAC), anunță Adrian Oros. Acesta spune că România a susținut în discuțiile cu oficialii europeni obligativitatea acordării acestei scheme de întinerire accesând 3% din ambii piloni.

  ”De asemenea, pentru eco-scheme, aici a fost iarăși o discuție aprinsă, pentru că miniștrii agriculturii vroiau să aloce 20% pentru eco- scheme, iar Parlamentul European 30% pentru eco-scheme. Sigur, erau unele partide în Parlamentul European care doreau 60% pentru eco-scheme ceea ce era de neacceptat. S-a ajuns la un compromis de 25% pentru aceste eco-scheme, cu precizarea că în primii doi ani 2023 și 2024 tot ceea ce nu se cheltuie peste 20% să poată fii utilizat apoi și banii să nu fie pierduți”, a explicat Adrian Oros.

  Acesta a anunțat că în Ministerul Agriculturii a fost înființat un grup de lucru care se ocupă doar de eco-scheme. ”Vom face niște workshop-uri cu celelalte state membre tocmai pentru a vedea ce tipuri de eco-scheme doresc să implementeze și în aceste grupuri de lucru sunt sigur și asociațiile de fermieri reprezentative pentru că vin idei foarte multe și foarte bune din acea parte a mediului asociativ mai ales că avem această flexibilitate ca eco-scheme să fie diferite în funcție de zonele din țară și este foarte important ca eco-scheme să fie accesate pentru că eco-schemele sunt obligatorii pentru țările membre dar voluntare pentru fermieri, dacă nu sunt accesate banii aceia se pot pierde”, a anunțat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă organizată marți, 13 iulie.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri