agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Promisiune: Ecoschemele nu vor influența deciziile fermierilor privind producția

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Discuțiile asupra ecosistemelor primului pilon continuă nu numai la nivel național, ci și la nivel european. Aceste scheme de plăți au fost discutate la ultima reuniune online a Comitetului pentru plăți directe, potrivit Agri.bg.

  Plăți directe pe suprafață – noutăți

  Comisia Europeană a subliniat că toate ecoschemele trebuie să îndeplinească cerințele Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) Green Box. Aceasta înseamnă că sprijinul nu trebuie să provoace denaturări ale pieței. Mai mult, aceștia nu trebuie să influențeze deciziile fermierilor cu privire la ce producție să meargă.

  Comisia a explicat că va face o evaluare cuprinzătoare a cerințelor de bază de mediu din planurile strategice ale statelor membre înainte de a aproba ele însele propunerile de ecosistem.

  Printre problemele discutate a fost și identificarea și cartarea zonelor propuse de GAEC 2. Au fost prezentate diverse opțiuni pentru monitorizarea de la distanță a acestor zone.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri