agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Președintele Comisiei Europene le răspunde ”verzilor”: Reforma PAC continuă! Negocierile nu se reiau de la zero!

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le răspunde „verzilor„ în mod ferm: propunerile pentru reforma PAC nu vor fi retrase. Într-o scrisoare adresată europarlamentarilor verzi, președinta Comisiei a declarat în termeni că nu are în vedere retragerea propunerilor Comisiei pentru reformarea politicii agricole comune (PAC).

  Cu această scrisoare, Ursula von der Leyen se opune în mod clar cererilor vocale, venite în special din partea grupurilor ecologiste, dar și a Verzilor și SPD din Parlamentul European, de a zdrobi propunerile actuale de reformă și de a relua de la zero negocierile.

  O cerere corespunzătoare a fost respinsă în Parlamentul European cu o majoritate clară în octombrie, iar parlamentarii au decis o linie de compromis pentru intrarea în trialog.

  Von der Leyen vrea să lupte pentru arhitectura verde

  Un grup de europarlamentari verzi din Germania, Belgia și Olanda i-au scris apoi șefului Comisiei de la Bruxelles cerând retragerea propunerilor de reformă.

  În scrisoarea de răspuns, publicată de portalul Agrarheute, von der Leyen admite că anumite aspecte ale pozițiilor Consiliului și Parlamentului ar putea, la prima vedere, să ridice îndoieli cu privire la faptul că noua PAC își va atinge obiectivele dorite. Cu toate acestea, ea îi asigură pe deputații verzi că au „idei foarte similare” cu privire la un compromis bun pentru o bună arhitectură verde pentru PAC, în special în ceea ce privește schemele ecologice, condiționalitatea și finanțarea pentru climă și biodiversitate din cel de-al doilea pilon.

  Cu scrisoarea sa, von der Leyen combate speculațiile potrivit cărora reforma PAC ar putea fi oprită pe ultima sută de metri pentru a o alinia mai strâns la strategia De la furcă la furculiță și a Biodiversității. În același timp, însă, își sprijină vicepreședintele, Frans Timmermans, pentru negocierile trilogului.

  În cursul zilei de ieri, miercuri – 11 noiembrie, în primul „super trialog” privind reforma PAC cu Consiliul și Parlamentul, Timmermans a condus negocierile pentru Comisie, nu comisarul european pentru agricultură Janusz Wojciechowski. Timmermans are ambiții ridicate în politica climatică și de mediu, după cum chiar el a precizat într-un interviu. Olandezul și-a exprimat dezamăgirea față de deciziile Consiliului și ale Parlamentului. Cele două instituții au dorit să adere la o politică agricolă care nu era durabilă și care nu putea continua astfel, a spus Timmermans.

  El este considerat a fi creierul din spatele strategiei de la fermă la furcă, cu obiectivele sale de reducere cu 50% a utilizării pesticidelor, cu 50% a antibioticelor și cu 20% a îngrășămintelor până în 2030.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Adrian Oros: ”Am obţinut o modificare a datei de referinţă la subvenții, dar ea va începe din 2023” Subvenții APIA 2021. Anunț de la Ministerul Agriculturii despre plata sprijinului cuplat Ordonanță de Urgență pentru plata subvențiilor APIA anul acesta și anul viitor

  Ultimele știri

  Comisia Europeană: Listă cu practicile agricole care pot beneficia de sprijin prin ecoscheme Adrian Oros promite consultări cu fermierii pentru PNS. ”Întârzierile au avut loc din cauza pandemiei!” Subvenție suplimentară la hectar. Anunțul făcut de Adrian Oros despre sprijinul cuplat

  Abonare gratuită la știri

  20200920