agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Plata redistributivă: Cel puțin 12% din banii alocați României – pentru ferme mici și mijlocii!

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Fermierii mici şi mijlocii vor beneficia de o plată redistributivă mărită chiar și în cazul în care subvențiile per exploatație nu vor fi plafonate. Procentul la care va ajunge sprijinul pentru exploatațiile mici și mijlocii se va rifica la 12% din totalul sumei alocate României de Comisia Europeană în cadrul noii Politici Agricole Comune.

  ”În ceea ce privește plafonarea, am atras atenția asupra faptului că aceasta trebuie să rămână ca alternativă la plățile redistributive. În cadrul trilogurilor, trebuie stabilit ca cel puțin 12% din suma prevăzută să meargă către fermierii mici și mijlocii. Plata redistributivă pentru fermierii mici ar însemna un „balon de oxigen” care i-ar ajuta să supraviețuiască pe piață”, a declarat europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei de agricultură din Parlamentul European.

  Daniel Buda apreciază că ”Plafonarea obligatorie, pe calculele realizate, în România, nu ar ajuta mult fermierii mici
  ”. ”De aceea, această plată redistributivă direcționată către fermierii mici și mijlocii este esențială. În acest fel, se consolidează modelul fermelor familiale mici și mijlocii și în același timp, se asigură un echilibru între resursele financiare ce urmează a fi puse la dispoziția fermierilor mari și fermierilor mici!”, apreciază europarlamentarul.

  Citiți mai multe pe FortaPAC.agrointel.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Tinerii fermieri – ajutor de 100.000 de euro/fermă pe o perioadă de 7 ani Plată suplimentară de la APIA pentru micii fermieri. Anunț de la Bruxelles Noul Fermier: Sprijin de până la 100.000 de euro pentru fermierii peste 40 de ani

  Ultimele știri

  Daniel Buda, eurodeputat: În noua PAC, trebuie să punem un accent sporit pe procesare! Super-trialogul a eșuat. Acordul pentru noua Politică Agricolă Comună nu a fost atins! Ungaria, fermă în negocierile pentru noua PAC: Protejăm fermierii maghiari de un acord prost!

  Abonare gratuită la știri