agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Parlamentul European: Minim 4% din Pilonul I, alocat pentru sprijinirea tinerilor fermieri

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Parlamentul European (PE) propune ca cel puțin 4% din primul pilon al noii politici agricole comune (PAC) 2021-2027 să fie rezervat tinerilor fermieri. Ideea este de a utiliza plăți directe pentru a stimula tinerii să înființeze ferme și să le modernizeze.

  Subiectul a fost discutat și la cel de-al șaselea Congres European al Tinerilor Fermieri. La eveniment a participat Jan Maes – Președintele Asociației Europene a Tinerilor Fermieri /

  „Este clar că continuitatea este o problemă globală în agricultură. Sperăm că trialogul va fi inspirat de poziția PE cu privire la tinerii fermieri și moștenire. De asemenea, susținem opinia PE conform căreia cel puțin 4% din bugetul primului pilon (plăți directe) ar trebui utilizat pentru tinerii fermieri și pentru măsurile de moștenire”, a spus Maes, citat de Agri.bg.

  Cu toate acestea, el este convins că banii nu ar trebui distribuiți haotic, dar sunt necesare logică și strategie pentru a-i folosi în mod eficient.

  „Putem crea tot felul de măsuri pentru tinerii fermieri, dar dacă nu li se garantează un buget sigur, nu se va realiza nimic. La fel e la fermă. Și pot avea multe vise despre cum va fi ferma mea, câte inovații voi implementa în ea, dar toate acestea îmi vor rămâne în cap dacă nu am bani pentru a-mi realiza intențiile”, a explicat Jan Maes.

  Președintele CEJA a comentat și subiectul digitalizării în zonele rurale. Potrivit acestuia, este deosebit de important nu numai să existe scheme pentru care să candidați, ci și să vă asigurați că întregul lanț funcționează corect – de la persoanele care aprobă și pun în aplicare proiectele până la cei care aplică.

  Potrivit lui Jan Maes, rolul tinerilor fermieri este salvatorul viitorului. „Rolul lor de astăzi este de a inova în acest sector și, adăugând perseverență și ambiție la ceea ce fac, fac din munca lor un succes. Rolul principal este și asigurarea unei producții durabile de alimente în Europa. Acestea fac, de asemenea, parte din motivele obiective pentru care trebuie să atragem mai mulți tineri în sector”, a comentat tânărul fermier.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri