agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Obligații subvenții – noua PAC: condiția esențială fără care nu se încasează banii APIA

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Fermierii români vor avea de respectat o condiție de bază pentru fiecare exploatație, fără care nu se pot încasa subvențiile plătite prin APIA. Europarlamentarul Daniel Buda a anunțat în mediul online că ”cerințele minime pe care trebuie să le respecte beneficiarii PAC pentru a primi sprijin sunt acum mai ambițioase”.

  ”De exemplu, în cadrul fiecărei ferme, cel puțin 3 % din terenul arabil va fi dedicat biodiversității și elementelor neproductive, cu posibilitatea de a primi un sprijin prin intermediul programelor ecologice pentru a atinge 7 %. Toate zonele umede și turbăriile vor fi protejate”, a anunțat oficialul european.

  Acesta spune că noua PAC va sprijini tranziția către o agricultură mai sustenabilă, cu obiective mai ambițioase în ceea ce privește clima, mediul și bunăstarea animalelor. Noua PAC va permite punerea în aplicare prin intermediul planurilor strategice naționale, în conformitate cu Pactul verde, cu strategia „De la fermă la consumator” și cu strategia din domeniul biodiversității.

  Acord privind plățile, adoptat după  3 ani de consultări

  Daniel Buda mai anunță că după mai mult de trei ani de negocieri intense, de eforturi susținute, instituțiile europene au ajuns la un acord privind noua Politică Agricolă Comună, care va intra în vigoare la 1 Ianuarie 2023 și va dura până la sfârșitul anului 2027. Discuțiile interinstituționale au vizat toate cele trei regulamente care alcătuiesc pachetul de reformă a PAC: Planurile strategice PAC, Organizarea comună unică a piețelor, Finanțarea, gestionarea și monitorizarea PAC.

  ”Acest acord pregătește terenul pentru o PAC mai echitabilă, mai verde, mai favorabilă bunăstării animalelor și mai flexibilă. Începând din ianuarie 2023 urmează să fie puse în aplicare obiective mai ambițioase în materie de mediu și climă, aliniate la obiectivele Pactului verde. Noua PAC va asigura, de asemenea, o distribuire mai echitabilă a sprijinului, în special către fermele familiale mici și mijlocii și către tinerii fermieri”, mai subliniază oficialul european.

  Citiți mai multe pe FortaPAC.agrointel.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri