agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Luna mai va clarifica situația ecoschemelor, a plății redistributive și a sprijinului pentru tinerii și micii fermieri

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Luna mai va aduce o serie de clarificări în privința noilor alocări financiare prin Politica Agricolă Comună (PAC). Este de așteptat ca fermierii să afle, concret, ce bugete se vor aloca pentru ecoscheme, cum va decurge redistribuirea și cum vor fi sprijiniți tinerii fermieri și micii producători agricoli.

  Veștile vin din Bulgaria, din partea șefului Unității de coordonare pentru PAC de la Ministerul Agriculturii, Maria Hristova, care a participat la un seminar al Asociației Naționale a Producătorilor de Cereale (NAZ) – „Agricultura 2021”.

  „Sperăm că noul cadrul legislativ final va deveni un fapt, astfel încât să avem suficient timp pentru a stabili viziunea ministerului și să fie discutat în Grupul tematic de lucru”, a explicat Hristova, citată de Agri.bg.

  Potrivit oficialului de la Sofia, în prezent, în ceea ce privește planul strategic, Bulgaria se deplasează în paralel cu negocierile la nivelul UE. ”Lucrăm în cadrul unității de coordonare PAC, subiectele sunt discutate și în grupurile tematice de lucru. Ca etape, am pregătit, prezentat și discutat peste 50 de intervenții”, a adăugat expertul.

  Vă reamintim că din 2023 vor intra în vigoare noile Planuri Naționale Strategice, care trebuie vor finanța agricultura țărilor membre în baza unor regulamente europene, care vor fi făcute publice în urma finalizării trialogului european (Comisia Europeană-Parlamentul European-Consiliul Uniunii Europene). O mare importanță o vor avea în continuare deciziile la nivel național.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri