agrointel.ro
Forța PAC Junior
  • Știri
  • Video Forța PAC
  • Evenimente Forța PAC
  • Special: Forța PAC JUNIOR
  • Despre proiect
  • Construiți un hotel pentru insecte! (PROIECT PĂRINȚI-COPII)

    Agrointeligența Agrointeligența -

    Pe timp de iarnă, dar și vara, când este foarte cald, insectele au nevoie de un loc al lor unde să fie protejate. Ajutați-le și construiți un hotel pentru insecte, un loc de refugiu pentru albinele solitare, gărgărițele, precum și o grămadă de alte specii.

    În zonele cu climă rece, un hotel de insecte este un loc de hibernare pentru insecte, iar vara, când e cald, este un loc unde ele se pot cuibări. Un avantaj al folosirii construcției ca loc de hibernare este că toate insectele sunt în grădina dumneavoastră la începutul primăverii. În perioadele calde, funcția hotelului este pentru cuiburi și, astfel insectele pot găsi un loc uscat în sezonul umed, când încep ploile.

    Materiale necesare pentru construcția hotelului de insecte

    Hotelul pentru insecte nu este o construcție pretențioasă, tocmai de aceea puteți folosi materiale reciclate. Aveți nevoie de niște șipci din lemn, câteva cuie, câteva bucăți de lemn, o mașină de găurit, crengi, așchii de lemn, hârtie laminată, lut, chirpici, frunze, stuf tubular, pistol de lipit la cald sau un lipici foarte rezistent și o sârmă sau un șnur că care să fixați ”hotelul” în locul stabilit.

    Aici totul ține de imaginație și de cantitatea de materiale reciclate pe care le aveți la dispoziție pentru acest tip de construcție. În funcție de dimensiunea grădinii pe care doriți să o protejați vă stabiliți și mărimea căsuței. Totuși, indicat ar fi să începeți cu o construcție mai mică și după aceea dacă simțiți că este nevoie de ceva mai mare, se mai pot adăuga noi ”camere” pentru chiriași.

    Forma hotelului de insecte, la alegere

    Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când începeți să construiți casa insectelor este să-i stabiliți forma cu ajutorul șipcilor de lemn pe care le aveți la dispoziție. Se poate alege forma unei case în miniatură sau se poate merge pe varianta mai pătrățoasă a construcției. Cadrul ”hotelului” trebuie să aibă decât parte din față deschisă, în rest toate celelalte muchii și laturi trebuiesc închise. De reținut este faptul că indiferent de ce formă va avea căsuța, este important să aibă deasupra un acoperiș pentru a proteja insectele de ploaie sau soare puternic.

    Imediat după ce ați stabilit cadrul hotelui, începeți să umpli golurile cu tot felul de materiale, totul în funcție de insectelele pe care alegeți să le adăpostiți. Este indicat să aveți o varietate de dimensiuni, materiale și forme astfel încât să puteți utiliza diferite grosimi pentru a umple golurile mari sau mici, pe măsură ce sunt create. Varietatea dimensiunile ajută la atragerea unui număr mare de insecte din diverse specii, care își pot găsi o locuință în spațiul amenajat.

    Atunci când găuriți bucățile de lemn este important să nu găuriți până la capăt, pentru că doar așa albinele solitare vor alege hotelul construit să-și depună ouăle. Albinele-zidar și albinele-cărăbuș preferă stuful pentru a-și face cuib, în timp ce lutul și chirpicii sunt preferați de viespii săpători.

    Unde se amplasează hotelul pentru insecte

    Este indicat ca hotelul construit special pentru insecte să fie amplasat în imediata vecinătate a grădinii. Hotelul va asigura ierburilor, plantelor și legumelor polenizatorii de care au nevoie pentru a fructifica, contribuind la construirea unui ecosistem local sănătos. De asemenea, insectele ce se vor adăposti în hotel vă vor curăța grădina de dăunători.

    Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

    CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

    Căutare în articole

    Te-ar mai putea interesa

    Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

    Ultimele știri

    Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

    Abonare gratuită la știri