agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Instalarea tinerilor fermieri 2021. Sprijin majorat la 70.000 de euro pe fermă în acest an

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Fonduri europene pentru instalarea tinerilor fermieri în 2021, în cuantum de până la 70.000 de euro pentru exploatațiile mai mari, cu producție integrată sau bio, și de 60.000 de euro pentru fermele mai mici, dar, la fel, integrate sau bio. Suma totală alocată pentru 2021 și 2022 submăsurii 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri va fi de 100 de milioane de euro, potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

  Instalarea tinerilor fermieri cu 70.000 de euro per exploatație

  Programul Tânărul Fermier 2021 va beneficia de un sprijin majorat, a precizat ministrul Adrian Oros, dar plafonul maximal de 70.000 de euro pe fermă va putea fi atins numai de fermele mai mari, integrate sau bio.

  ”Am introdus valori crescute per proiect în sensul că: alocări maxime per proiect – 70.000 de euro pentru exploatațiile care integrează în planul de afaceri operațiuni de condiționare-procesare sau agricultură ecologică, deci cele două priorități, pentru exploatațiile între 30.000 și 50.000 de SO, și 60.000 de euro pentru exploatațiile care integrează aceleași operațiuni de condiționare și procesare și agricultură ecologică, pentru exploatațiile mai mici, între 12.000 și 29.000 de SO„, a anunțat în cadrul unui interviu acordat la Agro TV ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

  Instalarea tinerilor fermieri 2021 – condiții

  Șeful de la Agricultură a arătat că pentru perioada de tranziție, bugetul total alocat pentru această submăsură este de 100 de milioane de euro. ”Am introdus noi criterii de selecție în vedere unei coerențe interne la nivelul finațării în perioada de tranziție.
  În primul rând, principiul integrării în cadrul planului de afaceri a activităților de protecție a mediului privind gestionarea gunoiului de grajd, agricultura de precizie, adică dacă ai zootehnie și ai integrat, aceste lucruri care se pliază pe Green Deal, există o prioritizare. De asemenea, principiul integrării în cadrul planului de afaceri a construirii și modernizării clădirii cu destinație agroalimentară, achiziție de echipamente în vedere creșterii performanței economice a exploatației și un al avantaj – principiul apartenenței la o formă asociativă. Încercăm și aici pe cei care sunt mici să-i stimulăm să intre și în cooperative”, a mai arătat Adrian Oros.

  De precizat că tânărul fermier înseamnă în continuare că beneficiarul proiectului trebuie să aibă până în 41 de ani și să fie instalat ca șef de exploatație în ultima perioadă. Până în acest an, termenul de instalare era cu cel mult 24 de luni înaintea depunerii proiectului, dar această regulă este în discuții să fie modificată.

  În perioada imediat următoare, Ministerul Agriculturii trebuie să transmită la Comisia Europeană forma consolidată a modificărilor la Programul Național de Dezvoltare Rurală, cu mențiunea că ”vin bani noi pentru măsuri vechi”.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri