agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Încep negocierile în trialog pentru noua Politică Agricolă Comună

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Reprezentanții principalelor instituții ale UE pornesc marți discuțiile în trei privind principalele documente care guvernează Politica Agricolă Comună (PAC), având drept țintă creșterea ambițiilor în materie de protecție a mediului.

  Comisia Europeană a anunțat că vicepreședintele executiv frans Timmermans și comisarul pentru agricultură Janusz Wojciechowski vor participa la primul trialog privind reforma politicii agricole a UE.

  Trialogul – o discuție în trei între reprezentanții Comisiei, Consiliului și ai Parlamentului European – va acoperi toate cele trei propuneri: Regulamentul privind planul strategic, Regulamentul orizontal și Regulamentul de modificare a Organizării comune a pieței (OCP).

  „Parlamentul European, Consiliul și Comisia vor avea ocazia să își prezinte pozițiile cu privire la elementele cheie ale celor trei regulamente și să cadă de acord asupra aranjamentelor de lucru și a calendarului indicativ care se vor aplica trialogurilor politice care urmează și reuniunilor tehnice pregătitoare”, a spus Comisia, citată de Euractiv.

  Executivul UE consideră că PAC este una dintre politicile centrale pentru succesul Pactului ecologic european și, prin urmare, este interesată să dirijeze procesul la cel mai înalt nivel, în strânsă coordonare cu alte domenii de politică.

  Comisia își dorește o politică agricolă adecvată, care să răspundă eficient așteptărilor publicului în ceea ce privește acțiuni de combatere a schimbărilor climatice, pentru protecția biodiversității, durabilitatea mediului, dar și în vederea asigurării unui venit echitabil pentru fermieri.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Adrian Oros: ”Am obţinut o modificare a datei de referinţă la subvenții, dar ea va începe din 2023” Subvenții APIA 2021. Anunț de la Ministerul Agriculturii despre plata sprijinului cuplat Ordonanță de Urgență pentru plata subvențiilor APIA anul acesta și anul viitor

  Ultimele știri

  Comisia Europeană: Listă cu practicile agricole care pot beneficia de sprijin prin ecoscheme Adrian Oros promite consultări cu fermierii pentru PNS. ”Întârzierile au avut loc din cauza pandemiei!” Subvenție suplimentară la hectar. Anunțul făcut de Adrian Oros despre sprijinul cuplat

  Abonare gratuită la știri

  20200920