agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Crescătorii de animale – subvenție suplimentară prin schemele ecologice aprobate la Bruxelles

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European și Comisia Europeană au ajuns, prin negociatorii lor, la un acord în ceea ce privește includerea componentei de bunăstare a animalelor în schemele ecologice.

  Cu alte cuvinte crescătorii vor primi bani în plus prin schemele ecologice, cunoscut și ca eco-scheme, care pot reprezenta un nou instrument menit să recompenseze crescătorii de animale care vor lucra mai prietenos cu mediul și vor respecta normele europene, a explicat europarlamentarul român, Dan Buda pe pagina sa de Facebook.

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO redă mesajul transmis de europarlamentarul Dan Buda.

  ”Bunăstarea animalelor, componentă inclusă în schemele ecologice!

  În această seară, (n.r 10 mai), am participat la reuniunea Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, în cadrul căreia au fost prezentate informări cu privire la situația actuală a negocierilor în curs din cadrul trilogurilor în ceea ce privește Planurile strategice PAC, Regulamentul orizontal și organizarea comună a pieței.

  În octombrie anul trecut, Parlamentul European a adoptat cele trei dosare privind reforma Politicii Agricole Comune. Acest regulament a intrat în procedura triloguri, în negocierile dintre cele trei institutii importante ale UE: Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European și Comisia Europeană.

  În cadrul celui mai recent trilog, negociatorii instituțiilor europene au ajuns la un acord în ce privește includerea componentei de bunăstare a animalelor în schemele ecologice”, arată Daniel Buda.

  Oficialul european a reliefat și faptul că viitoarea Politică Agricolă Comună vă juca un rol crucial în gestionarea tranziției către un sistem alimentar durabil și în sprijinirea fermierilor europeni.

  ”Schemele ecologice sunt un nou instrument menit să recompenseze fermierii care aleg să facă un pas mai departe în ceea ce privește îngrijirea mediului și adaptarea la schimbările climatice. Viitoarea PAC vă juca un rol crucial în gestionarea tranziției către un sistem alimentar durabil și în sprijinirea fermierilor europeni. Ecosistemele vor contribui în mod semnificativ la această tranziție și la obiectivele Green Deal.

  Planurile strategice ale PAC vor pune în practică condiţionalităţi sporite, eco-scheme, servicii de consiliere agricolă, precum și măsuri și investiții agro-ecologice și climatice pentru a aborda obiectivele Pactului Verde, în special cele care decurg din Strategia ”De la Fermă la Furculiță” și Strategia pentru biodiversitate pentru 2030, dar și pentru a îndeplini obiectivele specifice climatice și de mediu ale PAC. Pentru a fi susținute de eco-scheme, practicile agricole ar trebui să acopere activitățile legate de climă, mediu, bunăstarea animalelor și rezistență la antimicrobiene”, a încheiat Daniel Buda, care a militat de fiecare dată pentru bunăstarea animalelor, neîntreruperea exportului de animale vii și recompensarea fermierilor și a transportatorilor pentru a respecta normele trasate de la Bruxelles, în ceea ce privește acest segment.

  Citiți mai multe pe FortaPAC.agrointel.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri