agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Austria: 120 de milioane de euro pe an pentru cele mai înalte standarde de bunăstare a animalelor

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Austria va implementa cele mai înalte standarde de bunăstare a animalelor! Ministrul austriac al Agriculturii, Elisabeth Köstinger, a anunțat  că crescătorii de animale vor beneficia de un sprijin de 120 de milioane de euro pe an pentru adăposturi care sunt mai adecvate bunăstării animalelor. Ca parte a reformei politicii agricole comune (PAC), Austria va susține cele mai înalte standarde de bunăstare a animalelor din toate statele membre ale UE.

  Împreună cu o organizație umbrelă pentru creșterea durabilă a animalelor, mai multe asociații, precum și reprezentanți ai statelor federale și ai Camerei de Agricultură, Köstinger au adoptat la finele lunii octombrie „Pactul pentru mai multă bunăstare a animalelor în agricultură”.

  ”Produsele regionale și tehnologiile prietenoase de creștere a animalelor devin din ce în ce mai importante pentru consumatori. Va fi, de asemenea, crucial ca produsele de înaltă calitate să fie cumpărate mai mult și fermierii să obțină prețuri corecte pentru acestea”, a spus Köstinger la prezentarea schemei de bunăstare a animalelor.

  Bunăstarea animalelor ar trebui să depășească standardul legal

  Cu un bugel de 120 de milioane de euro pe an, Köstinger dorește să creeze stimulente pentru investiții în sisteme de creștere a animalelor care depășesc standardul minim legal.

  De asemenea, vor fi introduse noi standarde de finanțare pentru fermele de reproducție suine, pentru cele de îngrășarea porcilor și de creștere a bovinelor. Animalele vor trebui să aibă mai mult spațiu, zone funcționale separate, locuri pentru a se răcori. În cazul îngrășătoriilor de bovinelor se va introduce obligativitatea ca la podelele cu lamele să existe și o suprafață moalte de tampon.

  Rata de finanțare a investițiilor în ”creșterea animalelor în special” pentru porci și curcani va crește de la 25 la 35% începând de anul viitor.

  Pe de altă parte, începând cu 2021, nu va mai fi finanțată nicio construcție nouă de adăposturi legate. Întreprinderile mici sunt excluse aici.

  Din 2022, finanțarea va fi întreruptă pentru toate adăposturile noi care îndeplinesc doar standardul minim legal.

  În plus, fermierii austrieci vor fi sprijiniți să acopere o serie de costuri mai mari, cum ar fi cele asociate pășunatului. Crescătorii de porci care nu taie cozile animalelor vor primi, de asemenea, o subvenție.

  Mai multă bunăstare a animalelor în toate statele membre ale UE

  Ministerul austriac al agriculturii subliniază că intenționează să susțină standarde mai înalte de bunăstare a animalelor în toate țările UE în cadrul negocierilor CAP, pentru a evita denaturarea concurenței. Trebuie să fie posibil ca fermierii să implementeze standardele superioare „simplu și practic”.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri