agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Anunț despre subvențiile APIA: Plățile se vor acorda până cel puțin în 2027!

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Subvenționarea agriculturii se face până cel puțin în 2027, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unei vizite de lucru în județul Constanța, unde, s-a întâlnit cu reprezentanți ai agricultorilor. Acesta a subliniat că pentru agricultură prin noua Politică Agricolă Comună (PAC) vor fi alocate 21,5 miliarde de euro.

  ”Acum ceea ce gândim noi este să aducem apa cât mai aproape de fermieri și de plantă. Dar în paralel și fermierii vor trebuie să se plieze la realitățile care vor veni, cel puțin din punct de vedere al mediului, al climei, al accesului la apă. Subvențiile se vor derula în continuare pe suprafețe și pe culturile pe care le vor dori fermierii. Dacă acum ei cultivă porumb sau grâu sau late tipuri de cereale, aceleași subvenții le vor primi și dacă schimbă culturile”, a  declarat Oros astăzi, 1 aprilie, la Constanța.

  Ministrul a mai menționat că subvenționarea agriculturii va fi cel puțin până în 2027. ”Pentru că discutăm de Politica Agricolă Comună 2021-2027, unde avem 21,5 miliarde de euro, aceasta este suma de la Uniunea Europeană pentru PAC. Din care 13 miliarde plăți directe pe suprafață și pe animal și 7,7 miliarde măsuri”, a mai spus ministrul.

  În același context ministrul a anunțat că este nevoie urgentă de un sistem de irigații în mai multe judeţe din țară și că prioritare vor fi județele cele mai afectate de secetă.

  ”La invitația Primarului și a Președintelui CJ Constanța am avut o întâlnire cu Asociația Agricultorilor din Dobrogea unde am discutat mai multe aspecte. Aspecte legate de noul program național strategic, care vor fi măsurile finanțate în perioada 2021-2027, care sunt prioritățile și nevoile agriculturii românești, dar și de o problemă stringentă aici în sud-estul României, problema secetei. Vom încerca să finanțăm o bună parte din infrastructura de irigații. Prioritarii vor fi județe cele mai afectate în mod constant. Fermierii din Dobrogea vor avea o infrastructură de gestionare a apei cât mai bine pusă la punct. Asta ne dorim să finanțăm prin Programul Național de Reziliență și Relansare”, a mai declarat Oros.

  Mai multe informații pe acest subiect pe FortaPAC.agrointel.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri