agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Adrian Oros, discuții în cadrul AGRIFISH despre viitorul subvențiilor și protecția albinelor melifere

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Discuții importante la Luxemburg privind viitorul plăților pentru fermieri dar și subiecte conexe cum ar fi stabilirea unui obiectiv de protecție pentru albinele melifere sau stabilirea unui obiectiv de protecție pentru albinele melifere. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță în mediul online, pe pagina de Facebook, că ministrul Adrian Oros se află în perioada 28-29 iunie 2021 la Luxemburg, pentru a participa la reuniunea Consiliului AGRIFISH.

  Conform informării MADR, pe ordinea de zi se află următoarele subiecte:
  – Reforma Politicii Agricole Comune: condiționalitatea socială, orientarea plăților, arhitectura verde;
  – Agenții de control biologic, o alternativă viabilă la pesticidele chimice;
  – stabilirea unui obiectiv de protecție pentru albinele melifere;
  – situația actuală a pieței agricole.

  ”În ceea ce privește pescuitul, vor fi abordate următoarele teme: consultare privind posibilitățile de pescuit pentru 2022, poziția Consiliului cu privire la un regulament de modificare a normelor existente privind controlul pescuitului”, mai arată ministerul de resort.

  Discuţiile şi negocierile privind viitoarea Politică Agricolă Comună sunt esenţiale pentru a realiza un Plan Naţional Strategic benefic fermierilor noştri, industriei de procesare şi spaţiului rural, fără a neglija componenta de mediu şi cea socială, a transmis duminică ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

  ”Am aterizat de curând la Luxemburg. Urmează două zile de negocieri decisive în cadrul Consiliului AgriFish. În această seară, vom analiza împreună cu echipa tehnică documentele rezultate din compromisul Preşedinţiei Portugheze cu Parlamentul European. Este nevoie de încheierea trialogului, de certitudini, dar şi de resurse just alocate, în condiţii realiste care să nu afecteze sustenabilitatea fermierilor. Pe agenda AgriFish sunt multe subiecte de interes pentru statele membre, însă cu siguranţă discuţiile şi negocierile privind viitoarea PAC sunt esenţiale pentru a realiza un Plan Naţional Strategic benefic fermierilor noştri, industriei de procesare şi spaţiului rural, fără a neglija componenta de mediu şi cea socială”, a scris, duminică, pe Facebook, ministrul Agriculturii.

  Eurodeputaţii şi reprezentanţii statelor membre ale Uniunii Europene au ajuns vineri la un acord cu privire la noua Politică Agricolă Comună (PAC), destinată să ”înverzească” agricultura europeană fără a afecta veniturile fermierilor.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri