Adrian Oros, discuții în cadrul AGRIFISH despre viitorul subvențiilor și protecția albinelor melifere
Agrointeligența -Discuții importante la Luxemburg privind viitorul plăților pentru fermieri dar și subiecte conexe cum ar fi stabilirea unui obiectiv de protecție pentru albinele melifere sau stabilirea unui obiectiv de protecție pentru albinele melifere. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță în mediul online, pe pagina de Facebook, că ministrul Adrian Oros se află în perioada 28-29 iunie 2021 la Luxemburg, pentru a participa la reuniunea Consiliului AGRIFISH.
Conform informării MADR, pe ordinea de zi se află următoarele subiecte:
– Reforma Politicii Agricole Comune: condiționalitatea socială, orientarea plăților, arhitectura verde;
– Agenții de control biologic, o alternativă viabilă la pesticidele chimice;
– stabilirea unui obiectiv de protecție pentru albinele melifere;
– situația actuală a pieței agricole.
”În ceea ce privește pescuitul, vor fi abordate următoarele teme: consultare privind posibilitățile de pescuit pentru 2022, poziția Consiliului cu privire la un regulament de modificare a normelor existente privind controlul pescuitului”, mai arată ministerul de resort.
Discuţiile şi negocierile privind viitoarea Politică Agricolă Comună sunt esenţiale pentru a realiza un Plan Naţional Strategic benefic fermierilor noştri, industriei de procesare şi spaţiului rural, fără a neglija componenta de mediu şi cea socială, a transmis duminică ministrul Agriculturii, Adrian Oros.
”Am aterizat de curând la Luxemburg. Urmează două zile de negocieri decisive în cadrul Consiliului AgriFish. În această seară, vom analiza împreună cu echipa tehnică documentele rezultate din compromisul Preşedinţiei Portugheze cu Parlamentul European. Este nevoie de încheierea trialogului, de certitudini, dar şi de resurse just alocate, în condiţii realiste care să nu afecteze sustenabilitatea fermierilor. Pe agenda AgriFish sunt multe subiecte de interes pentru statele membre, însă cu siguranţă discuţiile şi negocierile privind viitoarea PAC sunt esenţiale pentru a realiza un Plan Naţional Strategic benefic fermierilor noştri, industriei de procesare şi spaţiului rural, fără a neglija componenta de mediu şi cea socială”, a scris, duminică, pe Facebook, ministrul Agriculturii.
Eurodeputaţii şi reprezentanţii statelor membre ale Uniunii Europene au ajuns vineri la un acord cu privire la noua Politică Agricolă Comună (PAC), destinată să ”înverzească” agricultura europeană fără a afecta veniturile fermierilor.
Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură! CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!