agrointel.ro
ForțaPAC
  • Știri
  • Video Forța PAC
  • Evenimente Forța PAC
  • Special: Forța PAC JUNIOR
  • Despre proiect
  • Numărul de tractoare, în creștere în România prin accesarea fondurilor europene

    Agrointeligența Agrointeligența -

    Parcul de tractoare agricole din România, în creștere! Potrivit datelor furnizate de Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltare Rurală (ICEADR), în ceea ce privește parcul de tractoare agricole din țara noastră se remarcă o creștere de 11% în anul 2019, cu un total de 221.600 de tractoare, comparativ cu anul 2015, când erau 199.200 de tractoare.

    Un efect al acestei creșteri al numărului de tractoare poate fi pus pe seama sub-măsurii 4.1. din cadrul PNDR, care a vizat finanțarea investițiilor în exploatațiile agricole, susține ICEADR.

    Trebuie specificat faptul că numărul tractoarelor agricole a crescut constant, de la an la an, astfel:

     Mai puține semănători și cultivatoare mecanice în ferme

    În anul 2019, potrivit ICEADR, pe lângă cele 221.600 de tractoare agricole de pe teritoriul României, mai existau în ferme 163.500 de pluguri pentru tractor, 74.200 de semănători mecanice și 28.500 de cultivatoare mecanice.

    Comparativ, în anul 2015, pe lângă cele 199.200 de tractoare agricole, fermierii români mai dețineau 159.300 de pluguri pentru tractoare, 77.500 de semănători mecanice și 30.300 de cultivatoare mecanice.

    Cifrele arată deci o scădere în ceea ce privește numărul de semănători mecanice și de cultivatoare mecanice în 2019 comparativ cu anul 2015.

    Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

    CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

    Căutare în articole

    Te-ar mai putea interesa

    Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

    Ultimele știri

    Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

    Abonare gratuită la știri