agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • S-a votat noua PAC! Tinerii fermieri primesc 100.000 de euro pe o perioadă de 7 ani!

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Noua Politică Agricolă Comună, adoptată de Parlamentul European cu un sprijin majorat pentru tinerii fermieri care se instalează pentru prima dată ca şefi de exploataţie. Europarlamentarul Daniel Buda a anunţat vineri, 23 octombrie, că Parlamentul European a votat noua reformă PAC ca ”un parteneriat pentru o agricultură durabilă și o societate sănătoasă, asigurând un venit echitabil pentru fermieri și o calitate înaltă a hranei pentru consumatori”.

  ”În această seară, Parlamentul European a adoptat cele trei dosare privind reforma Politicii Agricole Comune, și anume: PAC – sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre și finanțate de FEGA și de FEADR, PAC: finanțarea, gestionarea și monitorizarea, PAC: modificarea Regulamentului OCP și a altor regulamente”, a anunțat europarlamentarul PNL care este și vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European.

  Noua Politică Agricolă Comună include un sprijin majorat pentru tinerii fermieri și asigură continuarea schemei de instalare a cestor tineri. ”Tinerii fermieri (până la 40 de ani) care au fost instalați pentru prima dată ca șefi ai exploatației vor primi un sprijin complementar pentru o perioadă de 7 ani (în loc de 5 ani). Sprijinul acordat instalării tinerilor fermieri din capitolul Dezvoltare rurală crește de la 70.000 euro la 100.000 euro”, a anunțat Daniel Buda.

  În prezent, în actualul PNDR, tinerii pot accesa sprijin prin Submăsura 6.1 ”Instalarea tinerilor fermieri”, în care fermierii cu vârsta până în 40 de ani, care s-au instalat ca șefi de exploatație în ultimii 2 ani beneficiază de un sprijin nerambursabil de până la 50.000 de euro achitat în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare, iar restul de 25% în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Adrian Oros: ”Am obţinut o modificare a datei de referinţă la subvenții, dar ea va începe din 2023” Subvenții APIA 2021. Anunț de la Ministerul Agriculturii despre plata sprijinului cuplat Ordonanță de Urgență pentru plata subvențiilor APIA anul acesta și anul viitor

  Ultimele știri

  Comisia Europeană: Listă cu practicile agricole care pot beneficia de sprijin prin ecoscheme Adrian Oros promite consultări cu fermierii pentru PNS. ”Întârzierile au avut loc din cauza pandemiei!” Subvenție suplimentară la hectar. Anunțul făcut de Adrian Oros despre sprijinul cuplat

  Abonare gratuită la știri

  20200920