agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • S-a votat noua PAC! Tinerii fermieri primesc 100.000 de euro pe o perioadă de 7 ani!

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Noua Politică Agricolă Comună, adoptată de Parlamentul European cu un sprijin majorat pentru tinerii fermieri care se instalează pentru prima dată ca şefi de exploataţie. Europarlamentarul Daniel Buda a anunţat vineri, 23 octombrie, că Parlamentul European a votat noua reformă PAC ca ”un parteneriat pentru o agricultură durabilă și o societate sănătoasă, asigurând un venit echitabil pentru fermieri și o calitate înaltă a hranei pentru consumatori”.

  ”În această seară, Parlamentul European a adoptat cele trei dosare privind reforma Politicii Agricole Comune, și anume: PAC – sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre și finanțate de FEGA și de FEADR, PAC: finanțarea, gestionarea și monitorizarea, PAC: modificarea Regulamentului OCP și a altor regulamente”, a anunțat europarlamentarul PNL care este și vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European.

  Noua Politică Agricolă Comună include un sprijin majorat pentru tinerii fermieri și asigură continuarea schemei de instalare a cestor tineri. ”Tinerii fermieri (până la 40 de ani) care au fost instalați pentru prima dată ca șefi ai exploatației vor primi un sprijin complementar pentru o perioadă de 7 ani (în loc de 5 ani). Sprijinul acordat instalării tinerilor fermieri din capitolul Dezvoltare rurală crește de la 70.000 euro la 100.000 euro”, a anunțat Daniel Buda.

  În prezent, în actualul PNDR, tinerii pot accesa sprijin prin Submăsura 6.1 ”Instalarea tinerilor fermieri”, în care fermierii cu vârsta până în 40 de ani, care s-au instalat ca șefi de exploatație în ultimii 2 ani beneficiază de un sprijin nerambursabil de până la 50.000 de euro achitat în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare, iar restul de 25% în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Ședință la MADR pentru măsurile de finanțare și sprijin în perioada de tranziție Ministrul Oros: Ce subvenții APIA și fonduri UE se vor plăti anul viitor către fermieri! Președintele Comisiei Europene le răspunde ”verzilor”: Reforma PAC continuă! Negocierile nu se reiau de la zero!

  Ultimele știri

  Austria: 120 de milioane de euro pe an pentru cele mai înalte standarde de bunăstare a animalelor Încep negocierile în trialog pentru noua Politică Agricolă Comună Șeful AFIR: PNS ar putea fi finalizat până la sfârșitul anului

  Abonare gratuită la știri

  20200920