agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Ministrul Oros la Bruxelles: Fermele sub 5 hectare trebuie scutite de condiționalitate pentru subvenții!

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Ședință de foc astăzi, luni – 21 septembrie, la Bruxelles, unde ministrul Adrian Oros a luat cuvântul în fața celorlalți miniștri de resort pentru a susține cauza micilor fermieri din România. Oros a arătat că micile exploatații agricole care nu depășesc 5 hectare trebuie să fie scutite de condițiile standard ce se aplică pentru eligibilitatea la plata subvențiilor.

  ”Considerăm că fermele sub o anumită suprafață, spre exemplu 5 hectare, trebuie scutite de condiționalitate”, a spus ministrul Adrian Oros la Consiliul Agrifish de la Bruxelles. Intervenția lui Oros a avut loc în contextul în care la nivel european se negociază noi condiții privind ecoschemele pentru subvenții, precum noile condiții obligatorii de eco-condiționalitate.

  Solicitarea României a beneficiat de o oarecare susținere din partea comisarului european pentru agricultură, polonezul Janusz Wojciechowski, care a declarat că susține sprijinirea micilor exploatații pentru un acces mai facil la subvenții, însă nu consideră că aceste ferme trebuie complet excluse din procedura de verificări.

  O decizie finală în privința direcțiilor pe care le va urmări noua Politică Agricolă Comună este de așteptat să fie tranșată în luna octombrie.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri