agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Ministrul Oros la Bruxelles: Fermele sub 5 hectare trebuie scutite de condiționalitate pentru subvenții!

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Ședință de foc astăzi, luni – 21 septembrie, la Bruxelles, unde ministrul Adrian Oros a luat cuvântul în fața celorlalți miniștri de resort pentru a susține cauza micilor fermieri din România. Oros a arătat că micile exploatații agricole care nu depășesc 5 hectare trebuie să fie scutite de condițiile standard ce se aplică pentru eligibilitatea la plata subvențiilor.

  ”Considerăm că fermele sub o anumită suprafață, spre exemplu 5 hectare, trebuie scutite de condiționalitate”, a spus ministrul Adrian Oros la Consiliul Agrifish de la Bruxelles. Intervenția lui Oros a avut loc în contextul în care la nivel european se negociază noi condiții privind ecoschemele pentru subvenții, precum noile condiții obligatorii de eco-condiționalitate.

  Solicitarea României a beneficiat de o oarecare susținere din partea comisarului european pentru agricultură, polonezul Janusz Wojciechowski, care a declarat că susține sprijinirea micilor exploatații pentru un acces mai facil la subvenții, însă nu consideră că aceste ferme trebuie complet excluse din procedura de verificări.

  O decizie finală în privința direcțiilor pe care le va urmări noua Politică Agricolă Comună este de așteptat să fie tranșată în luna octombrie.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Stadiul PAC, subiect fierbinte în videoconferința informală a miniștrilor agriculturii și pescuitului Adrian Oros: ”Am obţinut o modificare a datei de referinţă la subvenții, dar ea va începe din 2023” Subvenții APIA 2021. Anunț de la Ministerul Agriculturii despre plata sprijinului cuplat

  Ultimele știri

  Ordonanță de Urgență pentru plata subvențiilor APIA anul acesta și anul viitor Comisia Europeană: Listă cu practicile agricole care pot beneficia de sprijin prin ecoscheme Adrian Oros promite consultări cu fermierii pentru PNS. ”Întârzierile au avut loc din cauza pandemiei!”

  Abonare gratuită la știri

  20200920