agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • ȘCOALA ALTFEL. Elevii din Afumați, în vizită la ultima mare fermă de lapte din zona Bucureștiului

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Elevii din clasele VI, VII și VIII ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Afumați, județul Ilfov, locuiesc în mediul rural însă nu au mărturisit că nu au avut până acum prilejul să viziteze o fermă de lapte și să intre în dialog cu un fermier mare, care poate împărtăși celor tineri din experiența sa în agricultură. Toate aceste dorințe le-au fost îndeplinite tinerilor elevi în cadrul vizitei ”Școala Altfel!” la Agroindustriala Pantelimon, la începutul lunii iulie, când Agrointeligența a organizat o vizită a acestor elevi și a cadrelor didactice, în cadrul Campaniei generale de informare privind Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene ”Forța P.A.C. pentru Fermieri”, acțiune cofinanțată de Uniunea Europeană prin Programul de măsuri de informare privind politica agricolă comună (IMCAP).

  Interesul elevilor pentru vizita la ferma de lapte a fost unul foarte mare, dovadă participarea numeroasă și valul de întrebări pe care tinerii le-au adresat gazdei, fermierul dr. Mihai Petcu, unul dintre cei mai cunoscuți crescători de vaci Holstein din România și un reputat medic veterinar. Dr. Petcu administrează singura fermă de lapte rămasă funcțională în zona Bucureștiului.

  Elevii și-au dorit ca poza ”oficială” a vizitei să fie făcută la ”Vaca Viitorului”, așa cum a denumit fermierul Petcu structura de fier din mijlocul fermei sale, un simbol al progresului tehnologic care îndepărtează producția de alimente de metodele naturale de producție.

  Cum vizita la fermă s-a prelungit timp de mai multe ore, elevii au avut timp să viziteze și Ferma Animalelor, un concept unic educațional pentru familiarizarea tinerilor cu animalele domestice, dar și să se relaxeze la tiroliană și la super-trambulina uriașă montată special pentru venirea lor la Agroindustriala Pantelimon.

  La plecare, elevii din Afumați s-au răcorit cu un chefir proaspăt din făbricuța de lactate a profesorului Petcu.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  ȘCOALA ALTFEL. Ziua Porților Deschise în Agricultură. Elevii Școlii Nr. 3 din Șindrilița, în vizită la ferma familiei Preda din Afumați ȘCOALA ALTFEL. Ziua Porților Deschise în Agricultură. Vizita la ferma de animale a elevilor din clasele a VII-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 Pantelimon – VIDEO Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC

  Ultimele știri

  Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice” Forța PAC Junior. Ediția 13

  Abonare gratuită la știri