agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Daniel Buda, europarlamentar: ”Statele membre sunt obligate să nu împovăreze fermierii cu noi sarcini care nu sunt prevăzute în regulamentele europene”

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Daniel Buda, europarlamentar român, membru al Partidului Popular European, a declarat astăzi, marți – 20 octombrie, în timpul dezbaterii din plenul Parlamentului European pe tema planului privind Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene că reforma asigură atât interesele fermierilor, cât și pe cele ale consumatorilor europeni și de aceea trebuie să asigure mai multă subsidiaritate și flexibilitate pentru a ține cont de condițiile și nevoile locale.

  ”Politica Agricolă Comună asigură protejarea intereselor fermierilor, dar și a consumatorilor, în același timp. Trăim într-o lume în continuă schimbare, iar Politica Agricolă Comună post 2020 va trebuie să facă față provocărilor actuale și viitoare. PAC trebuie să asigure mai multă subsidiaritate și flexibilitate pentru a ține cont de condițiile și nevoile locale, dar în același timp ea trebuie să rămână unită”, a declarat Daniel Buda, în Parlamentul European.

  Europarlamentarul român a spus că noua Politică Agricolă Comună va pune accent pe mediu și climă, iar fermierii vor fi cei care vor juca un rol cheie în combaterea schimbărilor climatice și în protejarea mediului, fără însă ca statele membre să-i împovăreze pe aceștia cu noi sarcini care nu sunt prevăzute în regulamentele europene.

  ”Statele membre sunt obligate să nu împovăreze fermierii cu noi sarcini care nu sunt prevăzute în regulamentele europene. Fermierii joacă un rol cheie în combaterea schimbărilor climatice, protejarea mediului și conservarea peisajelor și a biodeversității. Această politică va pune accentul pe mediu și climă, dezvoltând zonele Uniunii Europene, valorificând oportunitățile sociale și de mediu. PAC își propune în același timp să răspundă problemelor apărute în sectorul agricol. Îmbătrânirea populației în spațiul rural este o realitate, încurajarea tinerilor să devină fermieri reprezintă o adevărată provocare, dar care va asigura viitorul securității alimentare a Europei”, a arătat acesta.

  În ceea ce privește agricultura de precizie, programele de investiții în cercetare și inovare vor reprezenta o prioritate cheie în noua PAC.

  ”Utilizarea agriculturii de precizie în Europa este încă foarte scăzută, programele de investiții în cercetare și inovare vor reprezenta o prioritate cheie care va permite fermierilor europeni alinierea la standarde tot mai înalte. Politica Agricolă Comună este un parteneriat între agricultură și societate, între Europa și fermieri. Agricultura și industria alimentară fac din Uniunea Europeană unul dintre cei mai importanți producători de alimente și garanți ai securității alimentare din lume, furnizând milioane de locuri de muncă, iar acest lucru trebuie să fie consolidat și după anul 2020”, a declarat, în încheierea intervenției sale, Daniel Buda, membru în grupul PPE din Parlamentul European.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Adrian Oros: ”Am obţinut o modificare a datei de referinţă la subvenții, dar ea va începe din 2023” Subvenții APIA 2021. Anunț de la Ministerul Agriculturii despre plata sprijinului cuplat Ordonanță de Urgență pentru plata subvențiilor APIA anul acesta și anul viitor

  Ultimele știri

  Comisia Europeană: Listă cu practicile agricole care pot beneficia de sprijin prin ecoscheme Adrian Oros promite consultări cu fermierii pentru PNS. ”Întârzierile au avut loc din cauza pandemiei!” Subvenție suplimentară la hectar. Anunțul făcut de Adrian Oros despre sprijinul cuplat

  Abonare gratuită la știri

  20200920