agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Carmen Avram, europarlamentar: ”APIA și AFIR trebuie să fuzioneze”

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Document european: APIA și AFIR, trebuie să fuzioneze. Este vestea-șoc dată de europarlamentarul român Carmen Avram care a anunțat că există noul Regulament European obligă România să rămână cu o singură structură care să gestioneze fondurile europene și subvențiile fermierilor.

  În cadrul conferinței online „România și fermierul de tip nou. Provocările noului Pact Ecologic European – studiu de caz în premieră: viitorul fermei din România”, eurodeputata Carmen Avram, membră a Comisiei de Agricultură a Parlamentului European, a subliniat că o noutate în noul PAC este că cele două instituții trebuie să devină una singură.

  ”Mai este o noutate de la fermieri care va veni de la APIA și AFIR și anume, potrivit noului regulament vor trebui să fuzioneze și odată cu asta să își organizeze la comun întreaga activitate. Este interesant de văzut cum vor reuși să facă acest lucru fără să bulverseze fermierii”, a anunțat europarlamentarul Carmen Avram.

  Claudiu Coadă, director general adjunct – Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale a avut și el o declarație în acest sens din care reiese că România a cerut să păstreze cele două agenții de plăți.

  ”Ați menționat foarte bine iar această informație privind fuziunea a ajuns și la noi dar se pare că în acest moment documentul la care faceți referire nu mai menține și articolul pe care l-a sugerat România respectiv menținerea celor două agenții de plăți. Evident dacă până la urmă va fi în acest sens va trebui să găsim soluții astfel încât să mergem mai departe fără ca fermierii să aibă de suferit și sunt convins că vom găsi soluții. Repet, dacă documentul respectiv va avea forma finală fără să includă articolul pe care România l-a solicitat luând în calcul anumite aspecte pe care le-a considerat importante”, a spus Claudiu Coadă.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Proiecte fonduri europene: Ștampila nu este obligatorie, semnătura electronică – da Fonduri europene agricultură 2021: Primele ghiduri vor fi lansate în maxim 10 zile Apel la Comisia Europeană să sprijine parteneriatele între micii producători și pentru lanțurile scurte de aprovizionare

  Ultimele știri

  Avertisment de la Comisia Europeană: PNS nu va fi aprobat fără măsuri de climă şi mediu! Primarii îi pot ajuta pe fermieri să obțină informații cu privire la fondurile europene! ”Noul fermier”, definit la Bruxelles. Fermierii peste 40 de ani – acces mai ușor fonduri europene

  Abonare gratuită la știri

  20200920