agrointel.ro
ForțaPAC
 • Știri
 • Video Forța PAC
 • Evenimente Forța PAC
 • Special: Forța PAC JUNIOR
 • Despre proiect
 • Carmen Avram, europarlamentar: ”APIA și AFIR trebuie să fuzioneze”

  Agrointeligența Agrointeligența -

  Document european: APIA și AFIR, trebuie să fuzioneze. Este vestea-șoc dată de europarlamentarul român Carmen Avram care a anunțat că există noul Regulament European obligă România să rămână cu o singură structură care să gestioneze fondurile europene și subvențiile fermierilor.

  În cadrul conferinței online „România și fermierul de tip nou. Provocările noului Pact Ecologic European – studiu de caz în premieră: viitorul fermei din România”, eurodeputata Carmen Avram, membră a Comisiei de Agricultură a Parlamentului European, a subliniat că o noutate în noul PAC este că cele două instituții trebuie să devină una singură.

  ”Mai este o noutate de la fermieri care va veni de la APIA și AFIR și anume, potrivit noului regulament vor trebui să fuzioneze și odată cu asta să își organizeze la comun întreaga activitate. Este interesant de văzut cum vor reuși să facă acest lucru fără să bulverseze fermierii”, a anunțat europarlamentarul Carmen Avram.

  Claudiu Coadă, director general adjunct – Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale a avut și el o declarație în acest sens din care reiese că România a cerut să păstreze cele două agenții de plăți.

  ”Ați menționat foarte bine iar această informație privind fuziunea a ajuns și la noi dar se pare că în acest moment documentul la care faceți referire nu mai menține și articolul pe care l-a sugerat România respectiv menținerea celor două agenții de plăți. Evident dacă până la urmă va fi în acest sens va trebui să găsim soluții astfel încât să mergem mai departe fără ca fermierii să aibă de suferit și sunt convins că vom găsi soluții. Repet, dacă documentul respectiv va avea forma finală fără să includă articolul pe care România l-a solicitat luând în calcul anumite aspecte pe care le-a considerat importante”, a spus Claudiu Coadă.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Căutare în articole

  Te-ar mai putea interesa

  Fonduri europene mai mari pentru tinerii crescători de animale prin noua PAC Ioan Gociman, Asociația Aberdeen Angus România: În noua PAC ne dorim să fie susținută atât rasa curată, cât și metisul! Cristina Guseth, Freem House România: ”Sunt trei tipuri mari de fraude cu fonduri europene: conflictul de interese, falsul în declarații și segmentarea achizițiilor publice”

  Ultimele știri

  Forța PAC Junior. Ediția 13 Forța PAC Junior. Ediția 12 Ministrul Adrian Oros: România are 6,2 miliarde de euro alocate pentru perioada de tranziție la noua PAC

  Abonare gratuită la știri